Mixology Lab
1ος Kύκλος Μαθημάτων Bartending και Mixology από τη BarSolutions.
Διάρκεια κύκλου μαθημάτων από 28 Μαρτίου 2017 έως 10 Απριλίου 2017.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 697 46 02 192, info@barsolutions.gr
Εισηγητές
Γιώργος Μπάγκος
Σεμινάρια:
- Tequila Master
- Carbonation Master: It’s All about the Bubbles
- Mezcal Master
Ο Γιώργος Μπάγκος είναι 32 ετών και δουλεύει ενεργά στο χώρο του bartending εδώ και 14 χρόνια. Έχει εργαστεί σε διάφορα σημαντικά cocktail bars στην Ελλάδα όπως το Egomio, το Pereubu, το Kitchen Bar, το Dos Agaves κ.α.
Έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Νότια και Κεντρική Αμερική με σκοπό να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στο bartending και στα αποστάγματα με κυριότερο την τεκίλα και το μεσκαλ.
Είναι περήφανος συνιδιοκτήτης της 1η Ελληνικής Σειράς ανθρακούχων προϊόντων 3cents με τεράστια εμπειρία στη δημιουργία τους. Ο χρόνος τον βρίσκει να ταξιδεύει συνεχόμενα από χώρα σε χώρα και να μεταφέρει την αγάπη του στο Bartending, στην Αγαύη και στην μπουρμπουλήθρα.
Απόστολος Πλαχούρας
Σεμινάρια:
- Sherry, Port & Co Masters
- Cognac, Armagnac & Co Masters 2
Ο Απόστολος Πλαχούρας είναι πολυβραβευμένος Έλληνας Οινοχόος. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα εστίασης στον χώρο, βραβευμένα με αστέρια Michelin, καθώς και με υπερπολυτελή ξενοδοχεία.
Συνεργάτης της NESPRESSO – μέλος των Expert to Expert προσωπικοτήτων αυτής. Τα τελευταία χρόνια διευθύνει την μεγαλύτερη Wine List της Ελλάδας που βρίσκεται στο Danai Beach Resort.
Τα τελευταία χρόνια είναι Σύμβουλος συλλεκτών κρασιού και αποσταγμάτων σε συλλέκτες κρασιών.
Στις καινούργιες συνεργασίες του βρίσκεται η ΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Ντένη Καλλιβωκά | Partner/Difford’s Guide Greece
Σεμινάρια:
Η Ντένη είναι Partner της ελληνικής έκδοσης του μεγαλύτερου Spirit site στην Ευρώπη και μεγαλύτερου οδηγού κοκτέιλ παγκοσμίως, του Difford’s Guide και Διευθύντρια του οδηγού πόλης Wiz Athens.
Σπούδασε Μάρκετινγκ και στην συνέχεια πήρε μεταπτυχιακό στο Media Communications στο City University του Λονδίνου. Τα τελευταία 15 χρόνια αρθρογραφεί για το φαγητό, το κρασί και το ποτό. Κριτικός εστιατορίων (7 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων) έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα (Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος), το Timeout London, τα περιοδικά The Foodie, Timeout Athens, Αθηνόραμα, ΕΥ ΖΗΝ, Homme, Fooding, Οινοχόος, Umami, Γαστρονόμο, Passport κ.α.
Ήταν κριτής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κοκτέιλ World Class για 4 χρονιές, στο Διεθνή διαγωνισμό κρασιού της Θεσσαλονίκης και άλλους διαγωνισμούς και υπεύθυνη για την καταγραφή του Ελληνικού γαστρονομικού χαρτοφυλακίου για λογαριασμό του ΣΕΤΕ, ενώ έχει στο portfolio της συνεντεύξεις με κορυφαία ονόματα από το χώρο της γαστρονομίας και του ποτού από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Από 18 χρονών ταξιδεύει ανά τον κόσμο και δοκιμάζει ακατάπαυστα.
Ελένη Νικολούλια | Partner/Difford’s Guide Greece
Σεμινάρια:
Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε ταξιδιωτικά και lifestyle έντυπα. Το πάθος της για εξερεύνηση την βρήκε από μικρή ηλικία σε θέσεις αρχισυντάκτη, ενώ σύντομα την κέρδισε το industry του φαγητού και κυρίως του ποτού.
Τα τελευταία 7 χρόνια έχει αφιερώσει τις μέρες της στα εξαιρετικά Martini, στους δημιουργικούς bartender και στα υπέροχα bar, ενώ επιπλέον αποτελεί και μέρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του θεσμού των World’s 50 Best Bars.
Από τον Δεκέμβριο του 2015, μαζί με την Ντένη Καλλιβωκά, είναι partner στην διεθνή κοινότητα του Difford’s Guide, έχοντας τα δικαιώματα του μεγαλύτερου cocktail site στον κόσμο για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τεό Σπυρόπουλος
Σεμινάρια:
- Whisky Master: Ice Curving & Tasting
- Whisky Master: Perfect Serve & Food Pairing
Ο Τεό Σπυρόπουλος είναι Brand Ambassador Giffard Greece και παράλληλα ασχολείται ενεργά με το bar όπου εδρεύει ως Head bartender στο σημείο CV Distiller Cellar Bar Project.
Το 2014 πήρε την διάκριση στον Διαγωνισμό της Diageo ως Greek World Class winner, όπου και μας εκπροσώπησε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Η αγαπημένη του ενασχόληση με το Malt whiskey του δίνει την ευκαιρία αρκετά συχνά να ταξιδεύει και να επισκέπτεται αποστακτήρια σε Ιαπωνία και Σκωτία.
Η ενασχόληση με το Ιαπωνικό bartending όπως και με τις Ιαπωνικές συνήθειες σερβιρίσματος whiskey είναι από τα χαρακτηριστικά που τον έχουν αναδείξει ως γνώστη και Japanese whiskey lover.
Οι αγαπημένες του ασχολίες περιλαμβάνουν ημέρες και νύχτες γευσιγνωσίας, ιδιαίτερων συνδυασμών αλλά και εξειδικευμένων σεμιναρίων υπό το φως των αγαπημένων του συνεργατών όπως τα Malt whiskey, τα βουργουνδέζικα κρασιά και τον συνδυασμό με ανεξίτηλα πούρα.
Θάνος Κριμπούρας
Σεμινάρια:
- Induction: A History of Spirit Knowledge
- Induction: How to Master your Homemade Recipes
- Bar Management Master: How to Manage your Bar
Ο Θάνος Κριμπούρας είναι γεννημένος τον Απρίλιο του 1992, μετράει ήδη 9 χρόνια στο χώρο της φιλοξενίας καθώς τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύει ως ενεργός bartender και τα τελευταία 3 χρόνια ως Bar Manager. Η τελευταία του συνεργασία τον βρίσκει Brand Ambassador of Italicus-Rosolio de Bergamotto.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια bartending από τις πιο εμβληματικούς bartenders του κόσμου και της μπαρ σκηνής, και έχει οργανώσει ο ίδιος δημοφιλή εγχώρια σεμινάρια με γνωστούς bartenders ως βασικούς ομιλητές.
Τώρα μπορείτε να τον βρείτε πίσω από το μπαρ της Κιβωτού, όπου χάρη στην εξαιρετική συνεργασία και την αμοιβαία επιθυμία για την ανώτερη υπηρεσία, οδήγησαν στην αναγνώριση του μπαρ της Κιβωτού ως ένα από τα καλύτερα μπαρ στην Ελλάδα για το 2017 (Αθηνόραμα Bar Awards). Έχει βραβευτεί ανάμεσα στους 4 Καλύτερους Έλληνες Bartenders για το 2016 στους Ελληνικούς Τελικούς του World Class Competition, της Diageo.
Το τελευταίο του επίτευγμα είναι η λίστα cocktail με το όνομα “The Poem” η οποία είναι μία από τις πιο δύσκολες Εννοιολογικά Cocktail λίστες, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε ως case study στην Έκθεση HORECA 2016 αναφορικά με την σύλληψη και την εφαρμογή της.
Αλέξανδρος Γκικόπουλος
Σεμινάρια:
- Rum Master, A glance in the Making
- Tiki Culture
Το όνομά του το έχουμε συναντήσει σε ορισμένα από τα σπουδαιότερα Αθηναϊκά μπαρ, ενώ η δεκαετής και πλέον εμπειρία του ως bartender πλέον εκφράζεται μέσα από την προώθηση προϊόντων που και ο ίδιος αγαπά.
Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της Tsaknakis Bros σε θέματα που αφορούν το αλκοόλ, με μεγάλη του αδυναμία να αποτελεί το ρούμι.
Ταξιδεύει ασταμάτητα προτείνοντας διαμάντια από την Καραϊβική και την Λατινική Αμερική, δημιουργεί cocktail που αγαπούν την Tiki κουλτούρα, και στον ελεύθερο χρόνο του γελά δυνατά, μελετά το ρούμι, ζωγραφίζει, δοκιμάζει νέα προϊόντα ή παραγγέλνει pizza.
Θοδωρής Βερεμής
“Heureux qui, comme Ulysse, a fait un beau voyage”
Σεμινάρια:
- Induction: A History of Spirit Knowledge
- Guest Phychology & Sales Tequnics
Ο Θοδωρής Βερέμης πριν από δεκαπέντε χρόνια βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω από το Bar και αμέσως κατάλαβε πως από εκεί θέλει να γνωρίσει τον κόσμο. Από τότε φέρνει κοντά ανθρώπους και αποστάγματα.
Έχει εργαστεί στην Ελλάδα (Macedonia Palace, Island, central) και στο εξωτερικό (Cafe Pacifico, Novicov restaurant and bar), φροντίζοντας οι καλεσμένοι του να απολαμβάνουν κάθε λεπτό και κάθε γουλιά ως μια μοναδική εμπειρία. Σήμερα θα τον βρείτε πίσω από το Bar του Upupa Epops στα Πετράλωνα, ενθουσιασμένο που είναι μέρος της εξελισσόμενης ελληνικής Bar σκηνής.
Αναζητώντας συνεχώς καινούργιες προκλήσεις σπουδάζει Operations Management και θέλει να μεταφέρει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του μέσα από το πρόγραμμα της BarSolutions.
Σπύρος Κερκύρας
“Είναι αδύνατον να εξελιχθείς σε εξαιρετικό ηγέτη χωρίς να είσαι εξαιρετικός ηγέτης στην επικοινωνία”
Ο Σπύρος γεννήθηκε για να γίνει CEO της Bar Solutions, μιας εταιρείας που διοργανώνει Drink Events, προσφέρει Bar Consultancy και εξειδικευμένα σεμινάρια Bartending-Mixology-Lab. Ίδρυσε την Bar Solutions το 2010 και την μεγαλώνει από τότε με αγάπη και νέες εμπειρίες.
Μικρός, ο Σπύρος στην Ιθάκη τρέλαινε τον παππού του όταν πήγαινε για ψάρεμα σε βαθιά νερά τσιμπώντας διάφορα μικρά και μεγάλα ψάρια. Σήμερα, ψαρεύει στις πισίνες πολυτελών ξενοδοχείων με ένα Mai Tai ανά χείρας.
Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει δίπλωμα στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, μαγειρικές διακρίσεις από τη σχολή Le Monde, δίπλωμα WSPC, διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μεγάλα Brands οινοπνευματωδών ποτών, ιδιοκτησία χώρων εστίασης και εφαρμογή στρατηγικών για Bar-tending διαγωνισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Είναι γνώστης και λάτρης οινοπνευματωδών ποτών και διψάει πάντα για νέες προκλήσεις.
Μελίνα Ιωάννου
“Je ne regrette rien”
Η Μελίνα βρίσκεται πίσω από την εταιρία Bar Solutions, μια εταιρεία που διοργανώνει Drink Events, προσφέρει Bar Consultancy και εξειδικευμένα σεμινάρια Bartending-Mixology-Lab.
Από τότε που ήταν 6 ετών, η Μελίνα, βουτούσε το γνωστό σπιτικό Gin Fizz του μπαμπά της με αποτέλεσμα να καταλύει τα κύτταρά της με κάτι τελείως ξένο και να κάνει ένα σωρό τρέλες μέχρι να συνέλθει. Ένα βράδυ, ξυπνώντας απότομα μες’ τη νύχτα ονειρεύτηκε τη σωστή συνταγή. Από τότε φτιάχνει το δικό της Gin Fizz…
Η επαγγελματική εμπειρία της περιλαμβάνει δίπλωμα στα οικονομικά (ULV University), διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μεγάλες εταιρίες Ποτών και εμπειρία στα premium/luxury drink Brands της Ελληνικής αγορά και αυτής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ακόμα, έχει εκτεταμένη εμπειρία σε πωλήσεις, διανομή, branding/εταιρική ταυτότητα και εφαρμογή στρατηγικής σε Bar-tending διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.
Λατρεύει την ιστιοπλοΐα, είναι δόκιμος δύτης και φυσικά μια μικρή σκιέρ.
Πρόγραμμα Μαθημάτων